Dom > Vijesti > Sadržaj
Upoređivanje između duboke bušilice i dubokog potopljiva pumpa
- Apr 10, 2018 -

Pumpa dubokog bušenja usvaja dugačku osovinu, srednju spojnicu i ležaj, tako da donosi niz problema u strukturi, instalaciji, efikasnosti grupe pumpi i korišćenju i održavanju.

(1) podizanje pumpe ograničeno je dužinom vratila. Trenutno, zbog ograničenja materijala, osovina ne može biti predugačka; Inače, rigidnost vratila će izazvati probleme. Lift je ograničen na manje od 80 metara.

(2) prilikom instalacije uranizatora srednje veze i dodavanja duboke bušotine dodato je puno gubitaka i troškova instalacije.

(3) trenje između ležaja i dugog uranija povećava mehanički gubitak i smanjuje efikasnost pumpe dubokog bušenja.

(4) duga osa i uranizerska srednja linija troše veliku količinu čelika i obrađuju se kako bi povećali trošak pumpe duboke bušotine.

(5) međuslojno ležište može propasti, što smanjuje pouzdanost potopne pumpe; Povećajte radove održavanja i troškove rada pumpe duboke bušotine.

Potopljena pumpa sa dubokim bušotinama eliminisala je dugu osovinu i srednji ležaj i prevazišla nedostatke pumpe dubokog bušenja i ima niz prednosti.

(1) duboko bujna pumpa može da se kreće od nekoliko metara do hiljadu metara; Istovremeno, raseljavanje se može povećati, od nekoliko tona do hiljada tona na sat.

(2) motornog i pumpnog sklopa dubokog bušotina direktno ili izrađeni u organsku celinu, nemaju dugu osovinu, zajedno u vodu za upotrebu, jednostavnu strukturu, laganu težinu, jednostavnu ugradnju, visoku pouzdanost u radu i održavanju pogodno.

(3) duboko uronjiva pumpa se koristi u vodi, a nijedna pumpa nije potrebna, što može uštediti investicije u infrastrukturu.

(4) niski gubitak potopljene pumpe duboke buke, visoka efikasnost, ušteda energije i račun električne energije,

(5) duboko uronjiva pumpa se koristi u vodi, koja nema utjecaja na temperaturu okoline, bez buke, bez eksplozije i sigurnog i pouzdanog rada.

(6) daljinsko upravljanje i kontrola se mogu izvoditi za duboku bujnu pumpu kroz električnu opremu na zemlji.

Pumpe koje se koriste u dubokim i dubokim potopljenim pumpama su centrifugalne. One funkcionišu po istom principu, strukturi i performansama, ali motor su dva potpuno identična motora.

Related Products